Veel gestelde vragen

fqa-image.png

Algemeen

Algemene Uitleg

Freelanceopdrachten.nl brengt vraag en aanbod van freelance werk samen.

Als opdrachtgever plaatst u uw opdrachten altijd gratis.

Ook als opdrachtnemer (freelancer) kunt u Freelanceopdrachten.nl gratis gebruiken. Als pro gebruiker van Freelanceopdrachten.nl vergroot u echter de kansen op een opdracht. Dit voor een klein bedrag.

De website www.freelanceopdrachten.nl is halverwege 2014 gelanceerd.

Feit is dat alle signalen goed zijn, er enthousiast wordt gereageerd op freelanceopdrachten.nl, de website goed wordt gevonden in de zoekmachines en er inmiddels duizenden freelancers en zelfstandige professionals bij ons zijn aangesloten.

Wat voor soort opdrachten staan er op Freelanceopdrachten.nl?

Alleen opdrachten die door zelfstandige professionals/organisaties uitgevoerd dienen te worden. Aanvragen voor een vast dienstverband zijn niet toegestaan.

Opdrachten vooral in de zakelijke dienstverlening, dus werkzaamheden die voornamelijk op een kantoor plaatsvinden.

Van website ontwikkeling tot het verlenen van fiscale- en juridische ondersteuning. Van secretariële werkzaamheden tot managementopdrachten. Heel breed dus. Kijk voor een volledig overzicht van opdrachtrubrieken op de homepage van Freelanceopdrachten.nl.

Wanneer kan ik gebruik maken van Freelanceopdrachten.nl?

Om gebruik te maken van Freelanceopdrachten.nl dient u zich eenmalig gratis in te schrijven (zie ‘Inschrijven’). Dit is eenvoudig en snel gebeurd.

Vervolgens kunt u met uw inloggegevens inloggen en gebruik maken van Freelanceopdrachten.

Ik ontvang geen bevestigings e-mail, nadat ik me heb ingeschreven. Hoe kan dat?

Wellicht ziet uw provider de e-mail als spam/ongewenst en staat de e-mail in uw spam/ongewenste e-mail box. Als dit niet het geval is, neem dan contact met ons op.

Hoe verander ik mijn inschrijfgegevens?

Nadat u bent ingelogd kunt u in ‘Mijn gegevens’ (persoonlijke profielpagina) uw gegevens en voorkeuren bekijken en wijzigen.

Vergeet niet om uw wijzigingen te bevestigen door op de 'Bevestig' button te klikken.

Wilt u uw email adres aanpassen? Op verzoek veranderen wij het email adres voor u. Het email adres kunt u dus niet zelf aanpassen.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Hoe kan ik weer gebruik maken van Freelanceopdrachten.nl?

Ga naar ‘Inloggen’ en kies voor ‘Wachtwoord vergeten?’ Voer vervolgens de te nemen stappen uit.

Is Freelanceopdrachten.nl ingeschreven bij de Kamer van Koophandel?

Ja. Freelanceopdrachten.nl is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Rotterdam.

Ik heb een tip voor Freelanceopdrachten.nl. Kan ik deze kenbaar maken?

Freelanceopdrachten.nl staat uiteraard open voor tips die ons platform verbeteren. Heeft u zo'n tip? Laat het ons weten. Vervolgens zullen wij dit intern bespreken en u hierover een terugkoppeling geven. U kunt hiervoor het contactformulier invullen of ons mailen op: info@freelanceopdrachten.nl

Contact met Freelanceopdrachten.nl?

Wij zijn via het contactformulier op onze website of via info@freelanceopdrachten.nl bereikbaar. Binnen 8 werkuren, veelal een stuk sneller, zullen wij een terugkoppeling geven op uw vraag of opmerking.

Plaatsen van opdrachten

Wat kost Freelanceopdrachten.nl als ik opdrachten wil plaatsen?

Het gebruik van Freelanceopdrachten.nl voor een opdrachtgever (degene die de opdracht plaatst) is volledig gratis.

Freelanceopdrachten.nl brengt ook geen bemiddelingsvergoeding of iets dergelijks in rekening. Het gebruik van Freelanceopdrachten.nl is 'van a tot z' gratis.

Wat kan Freelanceopdrachten.nl voor mij betekenen?

Via Freelanceopdrachten.nl vindt u de juiste freelancer/dienstverlener. Er zijn duizenden professionals bij ons platform aangesloten. Op elk gebied van de zakelijke dienstverlening.

Na plaatsing van uw opdracht ontvangt u snel reacties. Deze reacties vergelijkt u met elkaar en u kiest de opdrachtnemer die het meest geschikt voor uw opdracht is. Helemaal gratis.

Hoe plaats ik een opdracht?

Selecteer op de homepage de rubriek waarin u een opdracht wilt plaatsen. Vul het verschenen formulier zo volledig mogelijk in om vervolgens zo gericht mogelijke reacties te ontvangen.

Er bestaat o.a. de mogelijkheid om een document bij te voegen (bijvoorbeeld een functieprofiel of een nadere omschrijving) om uw opdracht te verduidelijken.

Klik vervolgens op ‘plaats deze opdracht’.

Waar moet een opdracht aan voldoen voor plaatsing?

Voordat een opdracht op ons platform verschijnt, wordt de opdracht door ons beoordeeld.

Alleen opdrachten die door zelfstandige professionals/organisaties uitgevoerd dienen te worden zijn toegestaan. Aanvragen voor een (deta) vast dienstverband zijn niet toegestaan.

Er mogen geen diensten en producten (commerciële uitingen) worden aangeboden.

Hoe langt duurt het voordat de door ons geplaatste opdracht wordt gepubliceerd?

Wij keuren een aantal keer per dag de op Freelanceopdrachten.nl geplaatste opdrachten. Publicatie op Freelanceopdrachten.nl vindt plaats direct na goedkeuring van de opdracht.

Hoe kan ik de ontvangen reacties bekijken?

De ontvangen reacties op uw opdracht kunt u, nadat u bent ingelogd, in ‘mijn opdrachten’ bekijken.

Daarnaast ontvangt u een e-mail zodra een dienstverlener op uw opdracht heeft gereageerd.

Hoe communiceer ik met de dienstverleners die hebben gereageerd op mijn opdracht?

Via ons platform kunt u communiceren met de dienstverleners. Dit kan via het tekst vak van betreffende opdracht.

Daarnaast kunt u ook rechtstreeks contact opnemen met de dienstverleners.

Hoe sluit ik mijn geplaatste opdracht?

In ‘mijn opdrachten’ kunt u de door u geplaatste opdracht bekijken en sluiten.

Bij het sluiten van de opdracht wordt u gevraagd om een terugkoppeling te geven aan de dienstverleners die interesse hebben getoond. Uw terugkoppeling wordt vervolgens in één keer verzonden naar alle dienstverleners die op uw opdracht hebben gereageerd.

Wij verzoeken u om een zo duidelijk mogelijke terugkoppeling te geven, zodat de dienstverleners een kwalitatieve terugkoppeling op hun reactie krijgen.

Wat zijn de (spel) regels m.b.t. het sluiten van een opdracht?

Wij willen de kwaliteit van onze marktplaats borgen door (spel) regels te hanteren. Een belangrijke (spel) regel voor opdrachtgevers is het juist en tijdig terugkoppelen aan dienstverleners.

Dienstverleners steken namelijk veel tijd en energie in het maken van een passende offerte. Om die reden verzoeken wij u de door u geplaatste opdracht te sluiten zodra dit mogelijk is. Geef daarbij een zo duidelijk mogelijke terugkoppeling aan de dienstverleners die hebben gereageerd.

Opdrachtgevers die zich 2 keer niet aan de regels houden m.b.t. het tijdig en juist sluiten van opdrachten, worden voor de duur van 6 maanden van ons platform geweerd. Zij kunnen dan geen opdrachten op Freelanceopdrachten.nl plaatsen.

Zoeken naar opdrachten

Waarom Freelanceopdrachten.nl?

We bieden een gratis standaard abonnement aan en een pro abonnement tegen een zeer scherpe prijs.

Hoe zoek ik een opdracht?

Ga naar ‘Zoek een opdracht’ en selecteer de juiste opdrachtrubriek. Er bestaat ook de mogelijkheid om andere zoekcriteria (provincie, trefwoord) te selecteren.

Hoe blijf ik op de hoogte van nieuwe opdrachten?

U kunt uiteraard zelf zoeken op Freelanceopdrachten.nl. Echter wij kunnen u ook een e-mail sturen als er een opdracht is geplaatst in uw vakgebied en gewenste provincie(s). Een e-mail bij elke opdracht of 1 e-mail per dag. Aan u de keuze.

U kunt, nadat u bent ingelogd, uw voorkeuren aangeven in ‘mijn gegevens’. Het is altijd weer mogelijk om uw voorkeuren op een later moment weer aan te passen.

Hoe kan ik mijn gegevens en voorkeuren m.b.t. de e-mail notificaties aanpassen?

Nadat u bent ingelogd kunt u in 'mijn gegevens' uw gegevens en voorkeuren aanpassen. Dit met betrekking tot gewenste opdrachtrubrieken en provincies.

Daarnaast is het mogelijk de e-mail frequentie aan te passen.

Kan ik gratis gebruik maken van Freelanceopdrachten.nl?

Ja, een Standaard abonnement is gratis.

Met uw gratis abonnement kunt u reageren op alle opdrachten (24 uur nadat de opdracht is geplaatst) en ontvangt u e-mail notificaties van nieuw geplaatste opdrachten.

Wat is het verschil tussen een interne en externe opdracht?

Een interne opdracht is een opdracht die door een opdrachtgever rechtstreeks op Freelanceopdrachten.nl is geplaatst.

Daarnaast speurt Freelanceopdrachten.nl intensief het internet af naar opdrachten die worden gepubliceerd op externe overheidsmarktplaatsen en websites van opdrachtgevers en intermediairs. Dit noemen wij externe opdrachten.
Freelanceopdrachten.nl neemt tegen een gering bedrag de tijdrovende zoektocht naar een opdracht uit handen door ook deze externe opdrachten te publiceren (directe link naar betreffende website). Deze externe opdrachten zijn dus afkomstig van andere websites (van zowel opdrachtgevers als intermediairs) en selecteren wij persoonlijk voor onze pro abonnees.

Freelanceopdrachten.nl vormt dus één centrale plek met beoordeelde opdrachten.

Wat is de procedure met betrekking tot de externe opdrachten?

Dagelijks verzamelen wij, via handige tools, opdrachten die op (semi) overheidmarktplaatsen en websites van diverse opdrachtgevers en intermediairs zijn gepubliceerd. Dit doen wij door de websites ook daadwerkelijk te bezoeken en de opdrachten stuk voor stuk te beoordelen.

Kortom: elke opdracht beoordelen wij op relevantie. Stuk voor stuk. Wij gaan onder andere na of het wel een opdracht is (en geen vaste vacature) en of de opdracht als openstaand wordt weergegeven. Alleen opdrachten die voldoen aan deze criteria plaatsen wij door op ons platform. Voordat wij dit doen wordt door ons handmatig de opdracht in de juiste rubriek geplaatst, wordt de provincie waar de opdracht uitgevoerd moet worden toegevoegd en geven wij een korte omschrijving van de opdracht mee, zodat u in één oogopslag kunt zien of het mogelijk een passende opdracht voor u is.

Wilt u meer informatie over de opdracht? Dan leiden wij u rechtstreeks door naar de betreffende externe website.

De link naar de externe website is niet meer actief. Hoe kan dat?

Het kan natuurlijk voorkomen dat een opdracht al snel van de externe website is verwijderd en de link dus niet meer actief is. Om die reden voeren wij handmatige controles uit of de externe opdracht nog op de externe webiste staat gepubliceerd. Is dit niet het geval dan wordt de externe opdracht direct van ons platform verwijderd.

Het is dus mogelijk, dat er wordt verwezen naar een opdracht die niet meer actueel is c.q. de link niet meer actief is. Dit is door de handmatige controle dus nooit langer dan één werkdag.

Hoe reageer ik op een opdracht?

Indien u interesse heeft in een opdracht dan kunt u dit kenbaar maken door via ons platform te reageren op deze opdracht. Dit kan in het tekst vak van betreffende opdracht. Tevens kunt u een document (bijvoorbeeld een CV of referentielijst) toevoegen om uw reactie te onderbouwen.

Kan een ander mijn reactie op een opdracht ook zien?

Nee, naast u kan alleen de opdrachtgever die de opdracht heeft geplaatst uw reactie zien.

Ik heb gereageerd op een opdracht, maar is mijn reactie ook daadwerkelijk aangekomen?

Als u bent ingelogd als opdrachtnemer en naar ‘mijn opdrachten’ gaat, dan ziet u daar de opdrachten staan waarop u heeft gereageerd met daarbij uw feitelijke reactie. Uw reactie is dan ook zichtbaar c.q. aangekomen bij de opdrachtgever die de opdracht heeft geplaatst.

Hoe kan ik de reactie van een opdrachtgever bekijken?

De ontvangen reactie van een opdrachtgever kunt u in ‘mijn opdrachten’ bekijken.

Daarnaast ontvangt u een e-mail zodra een opdrachtgever op uw reactie heeft gereageerd.

Wat is de procedure met betrekking tot het geven van een terugkoppeling door de opdrachtgever?

Freelanceopdrachten.nl is een onafhankelijke marktplaats waarop vraag en aanbod van opdrachten samenkomen. Freelanceopdrachten.nl stelt dus een platform beschikbaar. De rechtstreeks op Freelanceopdrachten.nl geplaatste opdrachten zijn van externe organisaties. Freelanceopdrachten.nl maakt dan ook geen deel uit van het selectieproces van de opdrachtgever.

De snelheid van het geven van een terugkoppeling door een opdrachtgever hangt af van veel factoren. In bepaalde situaties is dat binnen 24 uur, maar in andere situaties heeft de opdrachtgever duidelijk meer tijd nodig.
Indien nodig dan sturen wij opdrachtgevers tevens reminders om de opdracht te sluiten en een ieder die gereageerd heeft een terugkoppeling te geven.

Opdrachtgevers die zich 2 keer niet aan de regels houden m.b.t. het juist en tijdig sluiten van de opdracht, worden voor de duur van 6 maanden van ons platform geweerd. Zij kunnen dan geen opdrachten meer op Freelanceopdrachten.nl plaatsen. Dit ter voorkoming om opdrachtgevers die zich niet aan de spelregels houden, toch de mogelijkheid te bieden voor het plaatsen van opdrachten.

Waarom keuren jullie alle opdrachten stuk voor stuk?

Voordat wij een opdracht doorplaatsen op Freelanceopdrachten.nl wordt deze door ons handmatig beoordeeld. Wij doen niet aan automatische doorplaatsing van opdrachten, omdat wij de kwaliteit van onze markt- en verzamelplaats willen borgen.

Zo wordt voorkomen dat er bijvoorbeeld vaste functies worden gepubliceerd, opdrachten meerdere keren worden gepubliceerd of opdrachten worden weergegeven die al lang zijn gesloten.

Heeft u tips m.b.t. het maken of aanpassen van mijn persoonlijke profielpagina?

Vul bij registratie uw persoonlijke profielpagina zo uitgebreid mogelijk in. Opdrachtgevers kunnen hier namelijk aanvullende informatie over u vinden. Overigens is alleen de persoonlijke profielpagina van Pro abonnees benaderbaar voor een opdrachtgever.

Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld een foto, CV, Linkedin profiel en website toe te voegen. Ook is er ruimte om algemene informatie over u en uw dienstverlening weer te geven.
Uw persoonlijke profielpagina kunt u op een later moment altijd weer aanpassen in ‘mijn gegevens’.

Wat zijn Credits en hoe werkt dit?

Via het gratis standaard abonnement kunt u 24u nadat opdrachten zijn gepaatst op opdrachten reageren.

Wilt u toch binnen 24u op een opdracht reageren, dan kunt u door middel van het aanschaffen van Credits binnen 24u op een geplaatste opdracht reageren en uw kans vergroten op het binnenhalen van de gewenste opdracht. Freelanceopdrachten.nl biedt 3 varianten aan waarbij u 1, 3 of 5 Credits in één keer kunt aanschaffen. Aangeschafte Credtis zijn onbeperkt houdbaar en kunt u ten alle tijden gebruiken. Wilt u onbeperkt op alle opdrachten reageren dan dient u een Pro abonnement af te sluiten.

Wat is een Pro abonnement?

Door op te waarderen naar een Pro abonnement profiteert u, naast de functies van het gratis abonnement, tegen een gering bedrag van een aantal relevante voordelen.
De looptijd van een Pro abonnement is 12 maanden.

De overeenkomst wordt na afloop van de initiële contractduur telkens stilzwijgend verlengd met dezelfde periode, tenzij de Pro abonnee, zoals overeengekomen, de overeenkomst schriftelijk opzegt met inachtneming van een opzegtermijn van één (1) maand voor het einde van de initiële contractduur of de verlengingsperiode.
 

Hoe kan ik Pro abonnee worden van Freelanceopdrachten.nl?

Om Pro abonnee te worden dient u zich eerst gratis in te schrijven op Freelanceopdrachten.nl. Daarna kunt u, nadat u bent ingelogd, opwaarderen naar een Pro abonnement in ‘mijn gegevens’.

Betaling van het Pro abonnement gaat via een iDeal betaling. Na opwaardering ontvangt u een factuur voor uw boekhouding. Deze factuur kunt u vinden in 'mijn gegevens' (onderaan).

Kunt u niet via iDeal betalen? Neem dan contact met ons op via de contact pagina, met de mededeling dat u niet via iDeal deal kunt betalen. Vervolgens volgen er nadere instructies.

De betaling van het Pro abonnement gaat via Mollie BV. Wat is Mollie BV?

Mollie BV is een erkend bedrijf dat iDeal betalingen verzorgt voor derden. De iDeal betaling van het Pro abonnement van Freelanceopdrachten.nl gaat eerst via Mollie BV. Mollie BV zorgt er daarna voor dat Freelanceopdrachten.nl het bedrag ontvangt.

Waar kan ik de factuur van mijn Pro abonnement vinden?

Als u bent ingelogd als opdrachtnemer en naar ‘Mijn gegevens’ gaat, dan ziet u helemaal onderaan de link naar uw factuur staan.

Ik wil dat mijn Pro abonnement niet automatisch wordt verlengd. Wat moet ik doen?

Het Pro abonnement wordt telkens, zoals overeengekomen, stilzwijgend verlengd, tenzij de Pro abonnee de overeenkomst schriftelijk opzegt met inachtneming van een opzegtermijn van één (1) maand voor het einde van de initiële contractduur of de verlengingsperiode.

Het e-mail adres voor de schriftelijke opzegging is info@freelanceopdrachten.nl. Vermeld duidelijk dat het om een opzegging gaat en vermeld het e-mail adres waarmee u bij ons geregistreerd staat.

Vervolgens ontvangt u van ons een bevestiging van uw opzegging.

De regels m.b.t. het stopzetten van het Pro abonnement zijn duidelijk en hiervan wordt niet afgeweken.

Hoe kan ik me volledig uitschrijven bij Freelanceopdrachten.nl?

U kunt zich als Standaard abonnee uitschrijven, als u bent ingelogd, door in 'mijn gegevens' het onderwerp 'Verwijder mijn profiel' aan te vinken. Nadat u dit heeft gedaan, bent u volledig uitgeschreven.

Pro abonnees kunnen zich uitschrijven door hun Pro abonnement schriftelijk op te zeggen conform de hiervoor geldende procedure (zie vraag 'Ik wil dat mijn Pro abonnement niet automatisch wordt verlengd. Wat moet ik doen?')

Is iets niet duidelijk?

Neem dan contact op via info@freelanceopdrachten.nl en wij zullen uw vraag snel beantwoorden.