Transcriberen audio m.b.v. spraakherkenningssoftware

Soort opdracht: Intern

Geplaatst: 02/07/2019

 • Omschrijving

  Wij zoeken (bij voorkeur ervaren) transcribenten voor het transcriberen van diverse soorten audio (interviews, tv-programma's, vergaderingen, etc.). De transcriptie-opdrachten zullen doorlopend het gehele jaar worden aangeboden.

  Diversiteit in audio & spraakherkenningssoftware
  De audio is zeer divers in thematiek en kan afkomstig zijn uit de overheidssector, het bedrijfsleven of van particuliere zijde. Veel transcribenten vinden de afwisseling in thematiek een leuke bijkomstigheid, mede door de inhoud, interessante en/of leerzame aspecten ervan. De transcriptiestijlen kunnen letterlijk en woordelijk zijn. We hanteren richtlijnen waarin deze stijlen helder worden toegelicht.
  We maken gebruik van spraakherkenningssoftware, waardoor het nog sneller gaat om de audiofiles uit te werken. De ervaringen van transcribenten die hiermee werken zijn positief te noemen. Je zult (wellicht) aan deze nieuwe manier van werken moeten wennen. Daarnaast krijgen we ook nog steeds audiofiles binnen die op de 'oude' manier getranscribeerd kunnen worden (zoals via je eigen audioprogramma en tekstverwerkingsprogramma). Maak je gebruik van bijv. een voetpedaal? Dan kunnen we de spraakherkenningssoftware eventueel zo aanpassen dat je hiervan gebruikt kunt blijven maken binnen je nieuwe werkomgeving. Deze software hoef je overigens niet zelf aan te schaffen. Wij zorgen dat je hiervan gratis gebruikt kunt maken. Je krijgt je eigen inloggegevens hiervoor toegestuurd.

  Ben je accuraat, goed met taal en regelmatig inzetbaar?
  Dan zien we graag je reactie tegemoet.
  We werken o.a. met een geheimhoudingsverklaring en we sturen je ook de (algemene) transcriptierichtlijnen toe.
  Een pré is als je ervaring hebt met transcriberen. Heb je die ervaring niet, geen nood. Wij geven je de mogelijkheid om ervaring op te doen. Je dient echter wel goed in taal te zijn, danwel hier enige affiniteit mee te hebben. Ook willen we regelmatig een beroep op je kunnen doen.

  Proefaudio
  Daarnaast werken we altijd met een klein stukje proefaudio (5 min.) om te bezien of je op redelijke wijze tot een uitwerking kunt komen. Wij sturen je de proefaudio toe en deze dien je volgens bijgevoegde richtlijnen uit te werken.

  Vergoeding
  We hanteren een vergoeding voor de tijdsduur van de audio-opname. In dit geval is dat een vergoeding uitgedrukt per audio-uur. De vergoeding zal maandelijks aan je uitbetaald worden.

  Kwaliteit & deadlines uitwerkingen
  Naast kwalitatief goede uitwerkingen (conform de richtlijnen), zijn deadlines uiteraard heilig.


  Lijkt het je leuk om aan de slag te gaan als transcribent? Laat het ons weten!
  We zien dan graag je gewenste deelname tegemoet en zullen je dan meer informatie toezenden.

 • Gebruikersnaam

  U dient in te loggen om gebruik te maken van Freelanceopdrachten.nl

 • Opdrachtrubriek

  Tekst en Vertaling

 • Locatie Opdracht

  Deze opdracht is niet locatiegebonden

 • Provincie

  Deze opdracht is niet locatiegebonden

 • Bijlagen

 • Gewenste Reacties

  Bedrag per uur

 • Verspreiden via social media

REAGEER OP DEZE OPDRACHT