Hoofd Business Control

Soort opdracht: Extern

Geplaatst: 11/06/2018

 • Omschrijving

  Deze technische opdrachtgever is actief door heel Nederland en is momenteel enorm in transitie. De sfeer op kantoor is gedurende deze grote verandering energiek, prettig en informeel met veel ruimte voor eigen inbreng en ondernemerschap. Deze opdracht is ontstaan doordat het huidige hoofd van de afdeling zich volledig moet focussen op een aantal strategische projecten. Je rapporteert wel direct aan deze persoon.
   
  Functie
  De focus van Business Control ligt op efficiency en een goede interne beheersing van de processen. Je werkt nauw samen met de verschillende business onderdelen, de collega’s van Risk & Control en van Finance & Accounting. In managementgesprekken helpt jouw afdeling de business line met scenarioplanning, begrotingen en prognoses. De internal control (second line of defense) is bij jou in goede handen. Naast het monitoren en verbeteren van efficiencydoelstellingen wordt advies gegeven ten aanzien van bedrijfseconomische vraagstukken. Goed lopende financiële processen en een optimale AO/IC leveren een belangrijke bijdrage aan het behalen van de bedrijfsdoelstellingen.
   
  Je taken en verantwoordelijkheden zijn o.a.:
   
  Je bent sparringpartner voor de afdeling Diensten en ondersteunt bij het “in control” zijn van de business line. Je maakt management analyses en geeft (on)gevraagd advies;
  Je draagt zorg voor een optimale uitvoering van de Planning & Control cyclus van de business line, o.a. budgetteren, maandafsluiting en -rapportages, prognoses, meerjarenramingen;
  Je ontwikkelt en stelt operationele, niet standaard, rapportages op. Je analyseert en denkt vooruit bij alle interne stuurinformatie, zoals kengetallen, KPI’s, benchmarks, ad hoc rapportages. Daarnaast beheers je risico’s en verzorg je de forecasting hiervan;
  Je ontwikkelt samen met de business goede (visueel gemaakte) inhoudelijke informatie over de performance van o.a de transportomzet en de Energiebalans;
  Je zorgt dat je in compliance bent met de vigerende accounting en reporting richtlijnen en wetgeven.
   
  Functie eisen
  Je bent een stevige professional met WO werk- en denkniveau met en een afgeronde academische opleiding.
  Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring in Business Control en aantoonbare werkervaring als Hoofd Business Control.
  Ervaring in de energiebranche is een pré.
  Je hebt een goed ontwikkeld gevoel voor verhoudingen en weet wat er binnen je bedrijfsonderdeel speelt. Met jouw overtuigende persoonlijkheid, kennis, kunde en drive motiveer je de professionals van je afdeling om te acteren als een gewaardeerd, gerespecteerd en onafhankelijk business partner.
  Je beschikt over uitstekende communicatieve eigenschappen en daagt het management van je bedrijfsonderdeel op een positief kritische wijze uit om zo vanuit jouw vakgebied bij te dragen aan het anticiperen op ontwikkelingen.
  Je hebt een continue verbetermentaliteit met oog voor het verbinden en de samenwerking van alle betrokken partijen.
  Je bent flexibel en tactvol, maar zeker niet afwachtend. Je neemt initiatieven en acteert zelfstandig, accuraat, analytisch, constructief en assertief.

 • Externe Website

  U dient in te loggen om gebruik te maken van Freelanceopdrachten.nl

 • Opdrachtrubriek

  Financieel en Administratief

 • Provincie

  Zuid-Holland

 • Verspreiden via social media

LOG IN